Bejelentkezés    Regisztráció

Beszámolók

A szegedi Fehér-tó és Fertő

Ezen az oldalon a fehér-tavi madárgyűrűzésről, a szegedi Fehér-tavon és Fertőn történt érdekességekről, vonulási mozgalmakról, kutatási eredményekről olvashattok beszámolókat kisebb cikkek formájában. Ha valaki ebben a témakörben szeretné valami anyagát az oldalon viszontlátni, küldje el a következő címre: tokodyb(kukac)gmail(pont)com.

Fehér-tavi beszámolók


Dél-Alföld

Ezen az oldalon a Dél-Alföldön történt madártani érdekességekről, vonulási mozgalmakról, kutatási eredményekről olvashattok beszámolókat kisebb cikkek formájában. Ha valaki ebben a témakörben szeretné valami anyagát az oldalon viszontlátni, küldje el a következő címre: tokodyb(kukac)gmail(pont)com.

Dél-Alföldi beszámolók

Szerző: Engi László
Feltöltve: 2012.02.21
Módosítva: 2012.02.21
Link: A_Csanadi-pusztak ragadozomadar_allomanyalakulasa 2000_2011.pdf

Tartalom: A Csanádi-puszták 3 pusztafoltból áll, összesen 4057ha területen. Ezt a területet 1999 év közepe óta két tagtársam figyelte havi 1-3 alkalmi rendszerességgel. Én később, 2002.-ben csatlakoztam hozzájuk. 2006 óta, mint szürkemarha-gulyás dolgozom a Csanádi pusztákon. Ennek köszönhetően tárgyév augusztusa óta már heti minimum 4-7 alkalommal tudjuk nyomon követni a területen történő változásokat, madármozgásokat. A három pusztafolt a következőképpen tagolódik: • Montág-puszta, 2188ha. • Királyhegyesi-puszta, 1011ha. • Kopáncs—puszta, 858ha. A legnagyobb, 2188 ha.-os terület a Montág-puszta. Legeltetés 2006-os év elejéig csak elszórtan, a terület perifériáján folyt. Az említett év tavaszán a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, egy közel 300 üszőből álló szürkemarha tenyész gulyát telepített a területre, mellyel a puszta középső, még nem legeltetett részére is kiterjedt a szabadlegeltetés.

Az öszes beszámolót akarom látni!