FOT Fórum

Log In
Messages in this topic - RSS

Főoldal » Fehér-tavi madártani hírek » rózsás gödény

A szegedi Fehér-tóval és sándorfalvi Fertővel kapcsolatos topik, amely információkat nyújt csapolásokról, aktuális madár-ritkaságokról, fotófeltöltési lehetőséggel.
2012.04.15. 21:31:06

Kókai Károly
Kókai Károly
Posts: 47
Sziasztok !
Ma, ápr.15. , vasárnap délután 3 -kor vettem észre először egy imm. rózsás gödényt. A Fehér-tó I. tavának külső gátja felett magasan körözött el a Tisza felé. Gondoltam, na ez is csak áthúzott , mint annyiszor máskor , amikor valaki gödényt látott a Fehér-tó Fertőn. Visszafelé tartva azonban megláttam ismét a madarat a feltöltés alatt lévő XV.-ön landolni. Az összes sirály és partimadár egyből felzúdult a levegőbe, mintha valami nagy sas érkezett volna. Az említett tó partjára érve (kb 20 perc) már nem volt ott. Pár SMS és telefonálás után megtudtam , hogy Ampovics Zsolt már látta 2 napja , szintén átrepülni ezt a fiatal rózsást. Mondanom sem kell, hogy ennek kétszeresen is örülök: 1, mivel más is látta, így biztos a megfigyelés, na meg 2, nem én vagyok az első, tehát Zsoltnak kell majd elkészíteni a leírást a Nomenclator Bizottságnak.
Egyébként ami "helyi szinten" még érdekes volt, a XII. felett láttam egy átvitorlázó kígyászölyvet. Ha jól emlékszem eddig csak 1-2 megfigyelése volt e szép ragadozónak a Fehér-tavon. Legalább is egyszer Mészáros Csaba biztosan látta.
Mindenesetre jó "gödény keresést" mindenkinek !
Kókai Karcsi
0 link

Főoldal » Fehér-tavi madártani hírek » rózsás gödény





Powered by AspNetForum 7.0.4.0 © 2006-2010 Jitbit Software