2011.12.17. 9:50:53
Bakacsi Gábor Posts: 16
|
Kicsit késve, de miután senki nem adott eddig hírt róla, így pótlólag.
2011.november 14.-én a szegedi Fehér-tó telelőjében a halőrök különös, számukra ismeretlen, sirály szerű, de kis kárókatona csőrre emlékeztető kampójú, szelíd madarat láttak. Telefonáltak nekem, de elfoglaltságom miatt fiatal kollégáim mentek ki. Pataki Zsolt ért először és természetesebb fotókat ő készített, majd befogta a madarat. A határozást és a kézből fotózást már Puskás József is segítette. A madár szelídsége még érthető volt, de ázott, borzas tollai nem sok jót ígértek. A Szegedi Vadasparkba bekerült, de pár napon belül sajnos elpusztult. A képek Pataki és Puskás uraknak köszönhetőek.
Bakacsi Gábor
|
2011.12.22. 22:16:33
Kókai Károly Posts: 47
|
Bakacsi Gábor wrote:
Kicsit késve, de miután senki nem adott eddig hírt róla, így pótlólag.
2011.november 14.-én a szegedi Fehér-tó telelőjében a halőrök különös, számukra ismeretlen, sirály szerű, de kis kárókatona csőrre emlékeztető kampójú, szelíd madarat láttak. Telefonáltak nekem, de elfoglaltságom miatt fiatal kollégáim mentek ki. Pataki Zsolt ért először és természetesebb fotókat ő készített, majd befogta a madarat. A határozást és a kézből fotózást már Puskás József is segítette. A madár szelídsége még érthető volt, de ázott, borzas tollai nem sok jót ígértek. A Szegedi Vadasparkba bekerült, de pár napon belül sajnos elpusztult. A képek Pataki és Puskás uraknak köszönhetőek.
Bakacsi Gábor
Sziasztok ! Szervusz Gábor ! A madarat, igaz egyetlen alkalommal , de én kezeltem, ha jól emlékszem keddi napon. Gyenge kondíciója és dehydráltsága (folyadék hiány ) mellett zöldes hasmenése volt. A gyógyszerek mellett infúziót és begyszondán keresztül energia pasztát is kapott. Az utolsó információm még aznap este az volt róla , hogy magától evett heringet. Aztán meg a nagy csönd (mondhatnám a nagy kuss). Engi Laci beírásából tudtam meg, hogy elpusztult. Ez volt az utolsó beteg vadmadár amit kezeltem. Van rá esély, hogy ez így is marad. Más módon kifejezve 14 év után úgy néz ki, hogy "válófélben vagyunk" a fent említett intézménnyel. Kókai Karcsi
|