A szegedi Fehér-tóval és sándorfalvi Fertővel kapcsolatos topik, amely információkat nyújt csapolásokról, aktuális madár-ritkaságokról, fotófeltöltési lehetőséggel.
2011.09.25. 22:05:46
Kókai Károly Posts: 47
|
Szasztok ! A friss csapolások és ritka partimadarak "bűvöletében" se feledkezzünk meg a Fehér-tó természetvédelmi szempontból (is) fontos madarairól. Nos, örömmel jelenthetem, hogy elindult a daru vonulás. Ma késő délután voltunk kinnt, de a gyerekek miatt sajnos szürkület előtt fél órával már haza kellett indulni. Mégis ez idő alatt néhány apró csapatban kb. 50 daru húzott be. Ha jól láttam ez a kevés is némileg szétszóródott, egy kisebb csapatt leszállt elénk a XI.-re , a többi az I.-II. felé vette az irányt. "Kedves" vadászbarátaink aktuális terveit megismerve (aki nem értené: a daru vadászhatóvá történő átminősítéséről van szó), jó lenne ha idén is lenne egy pontos adatsorunk a vonulás alakulásáról ! Kókai Karcsi
|
0
• link
|
2011.09.26. 9:43:13
Tokody Béla Administrator Posts: 136
|
Sziasztok!
Egy hete voltam a Hortobágyon, ott már 5000 felett volt a darvak száma, ideértek végre. Csütörtökönként van a daru-monitoring, elméletileg a KNP munkatársai számolják őket. Remélem dugába fog dőlni ez a tervük is, mint ahogy a gazdaságpolitikájuk is gyorsan megbukott.....
Toky
|
0
• link
|
2011.10.02. 21:41:38
Tokody Béla Administrator Posts: 136
|
Sziasztok!
Tegnap este számoltuk ( Ampovics Zolt és én) a behúzó darvakat, 670 példány jött be éjszakázni!
Üdv! Toky
|
0
• link
|