2012.11.01. 12:45:12
Albert András Posts: 20
|
Tisztelt Természetszerető Barátaim! Már megtekinthető az I. FEHÉRTAVI DARVADOZÁS alkalmából meghirdetett TERMÉSZETFOTÓ PÁLYÁZAT anyagából készült válogatás a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság facebook-oldalán! http://www.facebook.com/KiskunsagiNemzetiPark Dolgozik a zsűri, és ezzel párhuzamosan gyűjthetők a közönségszavazati pontok is a pályázat kiírásának megfelelően. A válogatott, ill. díjnyertes alkotásokat a gyermekrajz pályázat anyagával együtt kiállítjuk Szatymazon, a Postakocsi Csárdában november 16-17-én. A pályázati eredményhirdetésre és a díjak átadására ugyanitt kerül sor november 17-én, szombaton 13:00-kor! Mindenkit szeretettel várunk! Albert András KNPI Természetismereti Osztály
|
0
• link
|
2012.11.03. 11:02:59
|
Tisztelt természetszerető Barátaim! Közeledik az I. Fehértavi Darvadozás alkalmából, november 17-re meghirdetett terepi vetélkedőink, a FOTÓS FUTAM, és a TEREPMADARÁSZ TÚRA nevezési határideje! Mivel mindkét esemény a csak engedéllyel látogatható halgazdasági területet is érinti, ezért nagyon fontos, hogy az eseményeken résztvevő kedves vendégeinknek névre szóló regisztrációs kártyát tudjunk előkészíteni. A rendezvény alkalmával e kártya alapján tudják ellenőrizni a halőrök, ill. a KNPI természetvédelmi őr kollégái a területen tartózkodás jogszerűségét. Ennek érdekében nagyon kérem a jelentkezési határidő betartását! JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2012.november 10., 24:00 JELENTKEZÉSI CÍM: darvadozas@knp.hu REGISZTRÁCIÓS ADATOK: NÉV, SZÜL.DÁTUM, SZIG. (vagy diákigazolvány) SZÁM A nevezési díjat (1000.-Ft) csak a helyszínen, a kártya átvételekor, ill. a versenyterületre történő belépéskor kell befizetni. A nevezési díjakból befolyó összeget a szervezők teljes egészében a rendezvény szervezésére, ill. a díjazásra fordítják. Fotós Futam: Az eseményre készülőknek érdemes figyelembe venniük a kiírt kategóriákat, amelyek szerint ez a rendezvény sokkal színesebb lehetőségeket kínál, mint az "egyszerű" madárfotózás (amire a területen mozgó több ember miatt valószínűleg kevesebb esély lesz)! Várjuk a tájképek, ellesett pillanatok, portrék, csendélet műfajában érdekelt fotósokat. Külön felhívom a figyelmet, hogy az előkészített számos díj lehetővé teszi, hogy megfelelő számú nevező esetén a kompakt, ill. tükörreflexes géppel fotózókat is, és korosztályonként is külön értékeljünk!
|
0
• link
|
2012.11.11. 14:25:04
|
Megtekinthetők az I. FEHÉRTAVI DARVADOZÁS alkalmából meghirdetett gyermekrajz pályázat és természetfotó pályázat díjazott, ill. helyezett alkotásai a Tisza-völgyi Bemutatóház Facebook-oldalán! A művekből válogatott anyagból kiállítást rendezünk november 16-17-én Szatymazon, a Postakocsi Csárdában. A kiállítás megnyitása és díjkiosztó ugyanitt lesz november 17-én szombaton, 13:00-kor. http://www.facebook.com/pages/Tisza-v%C3%B6lgyi-Bemutat%C3%B3h%C3%A1z-szegedi-Feh%C3%A9r-t%C3%B3/237706959678883 MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁRUNK!
|
0
• link
|
2012.11.11. 21:25:18
Kókai Károly Posts: 47
|
Sziasztok ! Mivel a "darvadozás" vizimadár- és sas szinkron napjára (hétvégéjére) esik, tisztelettel szeretném megkérdezni a szervezőkről , ennyi "teleszkóppal" tudnak-e majd egy vizimadár szinkront összehozni, illetve a sas és egyéb szórványos ragadozók adatát leadni Kotymán Lacinak ? Mert ha igen, akkor nem kell feltétlenül kimennem(nünk) azon a hétvégén a tavakra. Tudok esetleg másfelé még sas felmérést csinálni. Kókai Karcsi U.i.: egyébként az adatokról meg szervezőkről jut eszembe... most néztem a vizimadár adatbázist, melyben Mészáros Csaba 1 db, azaz egy db régebbi megfigyelési adatot töltött fel a Csikóspusztai Szikes-tóról, azt is azonnal titkosította ! Ami nem túlzottan érthető. Talán épp elfogyott a söre ezért mérges lett (titkosítás) , meg meg is unta az egészet (1 adat) ?
|
0
• link
|
2012.11.15. 6:49:14
|
Karesz! Természetesen lesz adatsor!
|
0
• link
|
2012.11.15. 6:52:19
|
Kedves Madarász (terepmadarász, ornitológus, ... kinek mi tetszik) Barátaim! A Fehértavi Darvadozás alkalmából több nagyon érdekesnek ígérkező, vetített képes előadás lesz pénteken estétől szombat délutánig a Postakocsi Csárdában! A téma- és előadó választék: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 XI.16. 18:30 Széll Antal "Darumadár fenn az égen…" (filmvetítéssel) XI.17. 09:00 Bakacsi Gábor A Fehértó állatvilága XI.17. 09:25 Somodi István Fehértó: Közelről és messziről, a história tükrében XI.17. 09:50 Tajti László 20 perc a Büdösszékről XI.17. 10:15 Aradi Eszter "Homok ölelte kincses szigetek" - a Dél-Kiskunság növényritkaságai XI.17. 10:40 Herbót Erzsébet Tények és tévhitek a rákosi viperáról XI.17. 11:00 Ronkó Erzsébet Daru Dani, a mókás táncos – Bábos természetrajzi mesesarok XI.17. 11:45 Sztanó János Haltermelés 80 éve a Fehértón XI.17. 12:10 Tokody Béla A kis kárókatona és a halastavi gazdálkodás: problémák és megoldások /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Normál táblázat"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}
|
0
• link
|